Echt waar van op Raar 2019
WIJNGOED RAAR SAINT REMI

25,95

11 op voorraad

Echt waar van op Raar 2019
WIJNGOED RAAR SAINT REMI

25,95

11 op voorraad

Echt waar van op Raar 2019
WIJNGOED RAAR SAINT REMI

25,95

11 op voorraad

Tijdje mocht ik kennismaken met de eerste ‘Port’ uit Limburg. Port tussen haakjes want Limburg is geen Douro.

Deze Methode Porto van Raar Saint Remi is gemaakt van Pinot Noir en Regent druiven. Daarnaast is het destillaat wat toegevoegd wordt niet van druiven maar van appels en kersen. De Porto rijpt minimaal 3 jaren op eikenvaten rijpen.

Resultaat? Een bijzonder verrassende portwijn die complex is maar toch ook fruitig. Ook een klein beetje zoet en daardoor uitstekend voor bij een kaasplankje of bij een heerlijk chocoladedessert.

Over Wijngoed Raar Saint Remi

Deze wijngaard heb ik pasgeleden per toeval ontdekt en wat was ik verrast na dit geweldige bezoek! Dit wijnhuis wordt gerund door zeer enthousiaste en fanatieke wijnfanaten; Josje en Arno Claessens. Het wijnhuis, de wijnen en het enthousiasme van de wijnmakers maakte dat ik meteen onder de indruk was, geweldig!

Arno, boven op de Raarberg in het gehucht Raar, een stuk grond laten keuren voor wijnbouw. Om alles goed op te kunnen zetten schakelden ze professionele hulp in en hebben ze het vak geleerd van wijnboeren Eva en Ralf Baumann. Zij komen uit Albig (Rheinhessen) en hebben daar Weingut Baumann. Eva runt in Alzey (Rheinhessen) ook nog een wijnlaboratorium.

Josje en Arno hebben veel opgestoken van Ralf en Eva en het liep zo goed, dat ze wegens succes de wijngaard behoorlijk hebben kunnen uitbreiden tot maar liefst 6 ha.
Ze startten met Pinot Noir, Regent, Pinot Meunière, Pinot Gris, Pinot Blanc, Chardonnay, Sylvaner en Scheurebe. Inmiddels maken ze ook een appelcider van 18 verschillende Oud-Limburgse rassen welke ze door Mwórveld Distillery laten uitstoken tot een soort Calvados, Fusselier genaamd. Ook maken ze een mousserende wijn volgens de methode traditionelle en binnenkort komt hun eerste wijn op de markt die ze op dezelfde manier als port hebben gemaakt! Ik kan niet wachten om dit te proeven.

Josje en Arno hebben duidelijk passie voor wijn en gaan uitdagingen niet uit de weg. Dit vind ik heel bijzonder en ik hoop dat we nog veel meer zullen gaan horen van dit wijnhuis!

Abonneren op Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte bijven van onze nieuwtjes en aanbiedingen? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang onze Nieuwsbrief.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Tijdje mocht ik kennismaken met de eerste ‘Port’ uit Limburg. Port tussen haakjes want Limburg is geen Douro.

Deze Methode Porto van Raar Saint Remi is gemaakt van Pinot Noir en Regent druiven. Daarnaast is het destillaat wat toegevoegd wordt niet van druiven maar van appels en kersen. De Porto rijpt minimaal 3 jaren op eikenvaten rijpen.

Resultaat? Een bijzonder verrassende portwijn die complex is maar toch ook fruitig. Ook een klein beetje zoet en daardoor uitstekend voor bij een kaasplankje of bij een heerlijk chocoladedessert.

Over Wijngoed Raar Saint Remi

Deze wijngaard heb ik pasgeleden per toeval ontdekt en wat was ik verrast na dit geweldige bezoek! Dit wijnhuis wordt gerund door zeer enthousiaste en fanatieke wijnfanaten; Josje en Arno Claessens. Het wijnhuis, de wijnen en het enthousiasme van de wijnmakers maakte dat ik meteen onder de indruk was, geweldig!

Arno, boven op de Raarberg in het gehucht Raar, een stuk grond laten keuren voor wijnbouw. Om alles goed op te kunnen zetten schakelden ze professionele hulp in en hebben ze het vak geleerd van wijnboeren Eva en Ralf Baumann. Zij komen uit Albig (Rheinhessen) en hebben daar Weingut Baumann. Eva runt in Alzey (Rheinhessen) ook nog een wijnlaboratorium.

Josje en Arno hebben veel opgestoken van Ralf en Eva en het liep zo goed, dat ze wegens succes de wijngaard behoorlijk hebben kunnen uitbreiden tot maar liefst 6 ha.
Ze startten met Pinot Noir, Regent, Pinot Meunière, Pinot Gris, Pinot Blanc, Chardonnay, Sylvaner en Scheurebe. Inmiddels maken ze ook een appelcider van 18 verschillende Oud-Limburgse rassen welke ze door Mwórveld Distillery laten uitstoken tot een soort Calvados, Fusselier genaamd. Ook maken ze een mousserende wijn volgens de methode traditionelle en binnenkort komt hun eerste wijn op de markt die ze op dezelfde manier als port hebben gemaakt! Ik kan niet wachten om dit te proeven.

Josje en Arno hebben duidelijk passie voor wijn en gaan uitdagingen niet uit de weg. Dit vind ik heel bijzonder en ik hoop dat we nog veel meer zullen gaan horen van dit wijnhuis!

Abonneren op Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte bijven van onze nieuwtjes en aanbiedingen? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang onze Nieuwsbrief.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.